5 producten om uw immuunsysteem te versterken

5 producten om uw immuunsysteem te versterken

   Het immuunsysteem is de verdedigingslinie van het lichaam. Een effectief en efficiënt immuunsysteem is essentieel voor het behoud van de algemene gezondheid en het welzijn. Het immuunsysteem bestaat uit vele onderdelen en kan worden verzwakt door ziekte, omgeving of levensstijl. Ondersteuning van het immuunsysteem is de beste manier om ziekten te voorkomen. Lichaam en geest verzorgen door beweging, slaap, stressbeheersing en dieet is nuttig, evenals het immuunsysteem aanvullen met producten die de natuurlijke afweer van het lichaam versterken. Hoe sterker deze afweermechanismen zijn, hoe kleiner de kans dat we kwetsbaar zijn voor onder meer bacteriën en virussen. Hieronder vindt u de beste supplementen om uw immuunsysteem te optimaliseren:

 

1 – MULTIVITAMINE

 


   Dit supplement, geproduceerd met de fusie van verschillende vitaminen en mineralen, is zowel aanwezig in de routine van bodybuilders als in medische indicaties voor sedentaire mensen. Dat komt omdat de lijst van voordelen uitgebreid is en de hoeveelheid voedingsstoffen garandeert die het organisme nodig heeft voor een gezonde routine. De multivitamine werkt in op de immuniteit en ook op de antioxidante afweer, en is bovendien goed voor de gezondheid van de botten en de geleiding van zenuwimpulsen.

 

2 – VITAMINE C

 


   Vitamine C is een van de bekendste vitamines om het immuunsysteem te versterken, maar weinig mensen beseffen hoe belangrijk het is. Het is een essentieel micronutriënt en een krachtige antioxidant.
   Vitamine C is cruciaal voor een goede immuunfunctie en draagt bij tot de immuunafweer door verschillende cellulaire functies van het aangeboren en het aanpassingsgerichte immuunsysteem te ondersteunen.
   Vitamine C kan zich ophopen in fagocytische cellen, zoals neutrofielen, waar het verschillende belangrijke immuunactiviteiten kan uitvoeren.
   Het is betrokken bij chemotaxis (de beweging van belangrijke micro-organismen) en fagocytose, wat in wezen betekent dat het helpt bij het verwijderen van schadelijke ziekteverwekkers en celresten uit het lichaam.
   Vitamine C speelt ook een rol bij het doden van schadelijke microben.
Het blijkt ook de differentiatie en proliferatie van B- en T-cellen te bevorderen, wat de algehele afweer aanzienlijk kan verbeteren.
   Vitamine C-supplementen kunnen helpen bij de preventie en behandeling van infecties van de luchtwegen en het systeem.

 

3 – GLUTAMINE

 


   Glutamine is een aminozuur dat ook wordt gebruikt bij postoperatieve behandeling en herstel. In de context van fysieke activiteit werkt dit supplement bij het verminderen van oxidatieve stress en bij spierherstel. Glutamine helpt ook bij het herstel van het immuunsysteem, juist voor dit effect. Het levert het glycogeen dat gebruikt wordt door het spierweefsel en kan een grote bondgenoot zijn voor een volledige gezondheid.

 4 – ZINK

 


   Zink speelt een vitale rol bij het behoud van een gezond immuunsysteem. Het helpt ook bij de stofwisseling, is belangrijk voor de wondgenezing en ook voor de reuk- en smaakzin.
   Zink is een sporenelement dat nodig is voor een gezond immuunsysteem. Daarom kan een tekort aan dit mineraal iemand vatbaarder maken voor ziekten en aandoeningen. Daarom is het noodzakelijk een constante aanvoer te verkrijgen door middel van suppletie, gezonde en evenwichtige voeding.

 

5 – ELDERBERGEN

 


   Vlierbes is een krachtig kruid dat rijk is aan antioxidanten en u op vele manieren kan helpen gezond te blijven. Vlierbessen kunnen worden geconsumeerd in de vorm van supplementen, siropen, zuigtabletten of heerlijke thee. Zodra u alles weet over de voordelen van deze stof (die vooral in de wintermaanden goed van pas komen), zult u het onmiddellijk aan uw wellnessroutine willen toevoegen.
   Naast het voorkomen van een aanval van verkoudheids- en griepvirussen, kunnen zwarte vlierbessenpolyfenolen (een andere klasse antioxidanten) helpen bij het verbeteren van het complementsysteem van het lichaam, een subset van het aangeboren immuunsysteem dat verantwoordelijk is voor het beheer van antilichamen en fagocytische cellen. Antilichamen fungeren als een bron van “immunologisch geheugen”, dat ons lichaam opslaat voor volgende invasies van hetzelfde type ziekteverwekker. Zo kunnen we de ziekteverwekker in de kiem smoren voordat hij zich naar andere delen van het lichaam verspreidt. Door het geheugen van ons immuunsysteem te versterken, kunnen we infecties snel opruimen voordat ze leiden tot secundaire symptomen zoals koorts en keelpijn.

HIER VINDT U DEZE EN MEER PRODUCTEN OM UW IMMUUNSYSTEEM TE VERSTERKEN

-26%
-3%
-29%
-17%
-26%
-42%
-3%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *