Eiwitreep: weet wanneer te eten en wat de voordelen zijn

Eiwitreep: weet wanneer te eten en wat de voordelen zijn

   Eiwitrepen worden meestal veel gebruikt door sporters, maar er bestaan nog veel twijfels over dit voedsel. Kan het immers als een maaltijd worden beschouwd? Of is het gewoon een tussendoortje? Hoe laat moet ik een eiwitreep eten? En wat is het doel van een eiwitreep?
   Heel kort en eenvoudig gezegd: de eiwitreep is een snack en, zoals de naam al zegt, een eiwitbom – hij kan tot 20 gram van dit bestanddeel bevatten in één portie!
   Aangezien het slechts om een tussendoortje gaat, moet de reep altijd een aanvulling vormen op het dieet van de sporter en nooit een volledige maaltijd vervangen. Dit komt omdat, hoewel het zeer voedzaam is, een evenwichtige voeding andere aanvullingen nodig heeft om gezond te kunnen leven – zoals koolhydraten, vitaminen, lipiden, enz.

 

Waar is een eiwitreep goed voor?

 

Eiwitrepen brengen veel voordelen voor het menselijk lichaam, zoals bijvoorbeeld:

 

– Versterking van het immuunsysteem;
– Toename van vetvrije massa
– Verhoogde productie van antilichamen;
– Verminderde huidverslapping.

 

   Door het verzadigingsgevoel dat ze geven, voorkomen eiwitrepen dat de sporter overdag te veel calorische tussendoortjes neemt. En nog een voordeel ten opzichte van mueslirepen: ze bevatten minder suiker!

 

Voordelen van eiwitrepen

 

– Bevordert verzadiging
– Helpt de lichaamssamenstelling
– Draagt bij tot prestaties en gezondheid;
– Meer praktisch voor tussendoortjes;
– Praktische en gezonde optie.

 

Wanneer moet ik eiwitrepen eten?

 

   Om deze vraag op de meest geschikte manier te beantwoorden, is de hulp van een professionele voedingsdeskundige het veiligst.
   Maar in het algemeen kunnen we ja zeggen: het kan elke dag worden geconsumeerd, zolang de sporter begrijpt dat het alleen niet ideaal is voor een evenwichtige voeding, zoals we al hebben gezegd.
   Na een bezoek aan een voedingsdeskundige weet u het ideale moment om deze repen te consumeren, afhankelijk van uw behoeften. Over het algemeen worden ze echter voor of na de training geconsumeerd en zijn ze een snelle en praktische optie voor een middagsnack op drukke dagen.
   Als u de eiwitreep voor de training eet, is het ideaal dat u ongeveer 2 uur voor de training een volledige en evenwichtige maaltijd heeft gehad, terwijl de reep ongeveer 15 minuten voor het begin van de training kan worden genuttigd.
   Als u het liever na de training eet, moet u het ook ongeveer 15 minuten na afloop van uw oefeningen eten, naast een volledige maaltijd tussen 2 en 3 uur na afloop van uw lichamelijke activiteiten.

 

Hoe kies je de beste eiwitreep?

 

   Bij het kiezen van een eiwitreep is het van groot belang te kijken naar de herkomst van de grondstof en de samenstelling ervan. Vermijd die welke suikers, kunstmatige zoetstoffen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevatten. De optie en de keuze voor de eiwitreep moet de gezondst mogelijke zijn, namelijk die welke de gezondheid ten goede komt.
   In ECO SUPPLEMENTS vindt u de beste opties!

HIER VINDT U ONZE EIWITREEP OPTIES

-8%
-8%
-8%
-8%
-8%
-8%
-29%
-17%
-26%
-42%
-11%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *