Melatonine: het supplement voor een betere slaap

Melatonine: het supplement voor een betere slaap

   Tijdens de slaap voert het organisme de belangrijkste herstellende functies van het lichaam uit, zoals weefselherstel, spiergroei en eiwitsynthese. Gedurende deze tijd is het mogelijk om de energie te herstellen en het metabolisme te reguleren, essentiële factoren om lichaam en geest gezond te houden. Goed slapen is dus een gewoonte die tot ieders routine moet behoren.

 

   Er zijn echter vele redenen waarom je geen goede nachtrust hebt, zoals slaapstoornissen, gezondheidsproblemen, slechte gewoonten, zorgen, te veel kunstlicht, enz. Om de kans op slapeloosheid of slaapstoornissen te verminderen, is het mogelijk enkele gezonde gewoonten in uw dagelijkse routine aan te nemen, zoals het donker en stil houden van de kamer, het vermijden van verslavingen, zoals roken en alcohol, het vermijden van stimulerend voedsel voor het slapen gaan, zoals koffie, kaneel en pepers, en, vooral, het nemen van supplementen die u helpen slapen, zoals MELATONIN.

 

   Melatonine is een natuurlijk door het organisme geproduceerd hormoon (in de pijnappelklier van de hersenen), met als belangrijkste functie het reguleren van de circadiane cyclus, waardoor de slaap aan het eind van de dag wordt gestimuleerd. Bovendien bevordert melatonine de goede werking van het lichaam en werkt het als antioxidant. De productie van melatonine neemt echter af bij het ouder worden, en daarom komen slaapstoornissen vaker voor bij volwassenen en ouderen. Daarom is het noodzakelijk dit hormoon te vervangen door suppletie.

 

   Melatoninesuppletie kan op verschillende manieren, zoals capsules, druppels of gummi, en de voordelen van suppletie zijn talrijk:

 


– helpt bij ontspanning en slaap aanleg;
– helpt bij het in evenwicht brengen van de circadiane cyclus
– helpt bij het verminderen van maagzuur
– bevordert de stemming.

Hier vindt u onze melatonine producten

-29%
-17%
-26%
-42%
-11%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *