Alles wat je moet weten over Creatine

WAT IS CREATINE?

WAT IS CREATINE?

 Creatine is een stof die van nature in de lever wordt aangemaakt en essentieel is voor de spieren (waar het grootste deel van de stof zich bevindt) en de hersenen. Gemaakt van aminozuren, wordt ongeveer 1 gram creatine per dag door het lichaam geproduceerd.
Het heeft positieve effecten voor de spieren, waardoor ze sneller herstellen van inspanning en extra energie leveren, waardoor de capaciteit van de spieren kan worden vergroot. Ze worden bestendiger en efficiënter dankzij deze stof.
Er zijn echter situaties waarin het lichaam niet de nodige hoeveelheid creatine produceert, dus in die gevallen is het nodig om het te vervangen.

 

CREATINE SUPPLETIE

 

De functie van voedingssupplementen is de voeding aan te vullen en nutriënten te leveren waaraan het lichaam een tekort heeft of die niet in grote hoeveelheden via de voeding kunnen worden opgenomen.
In het geval van creatine produceert ons lichaam een beperkte hoeveelheid, ongeveer 1 g per dag, en nog eens 1 g wordt via de voeding opgenomen. Daarom is het supplement een geweldige bondgenoot voor degenen die grotere hoeveelheden creatine in het lichaam nodig hebben, zoals atleten, bodybuilders of sporten die een grote inspanning en een snel herstel van de spieren vereisen.
Er zijn studies die bewijzen dat creatine, als voedingssupplement, het meest doeltreffend is bij sportbeoefening voor activiteiten van hoge intensiteit en korte duur, met name oefeningen waarbij sprake is van explosie, zoals bodybuilding en wedstrijden.

 

VOORDELEN VAN CREATINE GEBRUIK:

 

Creatine helpt de spiercellen meer energie te produceren, omdat het gebruik ervan de voorraad fosfocreatine in je spieren vergroot, wat helpt bij de vorming van adenosinetrifosfaat (ATP), de sleutelmolecule die je cellen gebruiken om energie te produceren voor al je elementaire levensfuncties. Tijdens inspanning wordt ATP afgebroken om energie te produceren.
Het gebruik van dit supplement helpt ook de spiermassa te vergroten, omdat er een belangrijke stimulans is voor de vorming van eiwitten die nieuwe cellen aanmaken. Naast het verhogen van de niveaus van insuline-achtige groeifactor 1 (IGF-1), een hormoon dat een grotere spiermassa bevordert.
Creatine kan ook de symptomen van vermoeidheid en moeheid verminderen door de hersenen meer energie te geven en het dopamineniveau te verhogen.

 

HOE NEEM JE CREATINE IN?

 

Het is niet voldoende te weten waarvoor creatine of een ander voedingssupplement dient, om de gewenste resultaten te verkrijgen en uw gezondheid niet te schaden, is het noodzakelijk deze stoffen op de juiste wijze te gebruiken.
Wat de hoeveelheid gram creatine per dag betreft, zijn er verschillende consumptiestrategieën, die kunnen variëren naar gelang bijvoorbeeld de intensiteit van de training of het gewicht van de sporter. Daarom is het ideaal om altijd te overleggen met een professional op dit gebied, die de beste strategie voor u en uw doel zal aanpassen.
Wat de vorm van consumptie betreft, is de meest aanbevolen manier om het supplement te consumeren samen met een maaltijd, vooral met voedingsmiddelen die bronnen van koolhydraten en eiwitten zijn, wat de training ten goede komt. De inname van creatine kan ook gebeuren in combinatie met wei-eiwit.

HIER VINDT U ONZE CREATIN PRODUCTEN

-29%
-17%
-26%
-42%
-11%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *